четвъртък, 15 декември 2011 г.

Фондация - Айзък Азимов (поглед отблизо)

Идват празници и е време за подаръци :)
Книгите естествено са отличен подарък. И може би трябва да подарите нещо на любител на фантастиката и се чудите какво да бъде... Това тук са всичките седем романа за Фондацията на Айзък Азимов събрани в два тлъсти тома по около 1000 страници всеки. И понеже, където и да отидете да ги разгледате са опаковани в целофан и не можете да ги разгледате спокойно, ето малко снимки отблизо.

They just look cool :)


















Томчетата са с твърди корици. Определено са книги, които си взимаш, за да притежаваш и да ти се запазят малко повече време. В случая съдържанието си заслужава.


Изображението на обложката е същото като на корицата...


Книгите са шити и имат ласе. Няма лепило, което да удържи 1000 страници :)



За съжаление хартията е "светещ" бял офсет. Това са двата шрифта използвани в книгите. Нищо необичайно.



Най-добрата част? До 10 януари можете да купите двата тома заедно за 42лв. Иначе са по 30лв всеки. Офертата е само от сайта на Бард.

Аз с голям срам си признавам, че не съм чел "Фондация", но това беше причината да си взема това издание. Хем ще се запозная с едно от най-добрите неща на Азимов, хем ще си го имам за дълго време в сравнително луксозен вариант :)


10 коментара:

presly каза...

Даа, много добър подарък. :)

gost каза...

Ако трябва да съм честен, не съм фен на поредицата. По принцип е технически съвършена и пипната отвсякъде, но така и не ме грабна. Самите "Бард" пък ми изгубиха уважението с няколко страхотни гафа.
Иначе поздравления - надявам се, че поне на теб ще ти хареса, щото аз не мога да бъда обективен критерий за качество. :D

Unknown каза...

Виждал съм мнения, че романите за роботите, които предхождат Фондацията са по-добри, но аз и тях не съм чел, така че... :D До сега каквото съм чел от Азимов ми е харесало и имам положително предчувствие за Фондацията (вече я почнах) :)
А щеше да е хубаво Бард да издадат и поредицата "Хиперион", "Илион" и т.н. с твърди корици...

presly каза...

Не го слушай Гост-а :P :)
Ей тука едно готино тематично разказче:
http://chitanka.info/text/1146-nova_godina_na_ganimed

gost каза...

Оххх, тъкмо си признах греха, че не харесвам "Фондацията", а сега искаш и за Симънс да говоря. :Д
"Илион" не съм я чел, но Хиперион за мен ще си остане една поредица, която не трябваше да бъде продължавана. Първата книга беше страхотна, с малко изсилване - към великите в жанра. Продълженията пък за мен са с прогресиращо лошо изпълнение и още по-лош замисъл, докато накрая не се стига до един претенциозен мега хипер вселенски финал, изтъкан от клишета и тотална липса на нещо оригинално. На мен лично ми остави неприятен послевкус.
Чакам тълпа с факли, вили, сърпове и сопи. ;)
А, както казах, "Фондацията" си е много добра поредица, просто не е моята поредица. Подаръкът, който си си направил, е страхотен и самото издание е перфектно за всяка библиотека. :)

Стоян Христов каза...

Госте, докато чакаш тълпата с вилите, да взема да дойда аз за подкрепление, а? Мотивите ми са, че нито на Симънс бълнуванията мога да ги трая (Кийтс, омг, Кийтс, човече!!!), нито пък Фондацията ми се вижда чак пък толкова велика. Виж, романите за роботите преди нея ми са много любими, но едно заглавие в 2000 страници ми идва леко прекалено.

И така, викам да се окопаваме и да се готвим за кръгова отбрана.:)

gost каза...

Ще се бием гръб у гръб и ще умрем рамо до рамо. Нямам идея как ще го постигнем, но сме длъжни да опитаме, давайки живота си в името на здравия си разум. ;)

Unknown каза...

А, може и да сме трима :D Като се запозная с Фондацията ще стане ясно... А иначе нещата след Хиперион най-вероятно не ги е писал Симънс, ако това е поне малко успокояваща мисъл :)

gost каза...

Откъде си черпиш информацията?
И не мисля, че ме успокоява - що за човек трябва да си, за да си поставиш името под такива шльокавици? Трябва да става дума за наистина много пари...

Unknown каза...

Естествено за такова нещо официална информация няма да излезе :) Но просто за книги от този тип (на Симънс), а и не само, наистина става въпрос за много пари. На края просто слагат името на автора отгоре, въпреки че той няма нищо общо с тая книга... Нарича се Book Packaging: http://en.wikipedia.org/wiki/Book_packaging

Има и един епизод на The Simpsons, където е показано как става :D
http://vbox7.com/play:cfa8c40f2f

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...