събота, 22 октомври 2011 г.

"Книга на вълшебствата" от Джим Пайп

Днес издателство ИнфоДар направиха демонстрация на първата у нас книга с допълнена реалност със заглавие "Книга на вълшебствата". Както се досещате книгата е ориентирана към децата и въпросната допълнена реалност би трябвало да им направи взаимодействието с книгата по-забавно. Който не знае или не е виждал въпросната"допълнена реалност" ето я в действие:



А ето и демонстрацията на книгата на ИнфоДар. Преценете сами кое е по-добре направено...




Според мен децата дори не разбраха, че става въпрос за книга, но както и да е. ИнфоДар, браво за това, че се опитвате, но може и по-добре :)

7 коментара:

Oh, Books! каза...

привет! от доста време се каня и накрая реших да те питам от къде точно сваляш аудиокниги, понеже имам проблеми с намирането на разни неща. вероятно просто не знам къде да търся, та ако можеш да ми помогнеш... :)

Unknown каза...

Ако ще сме добрички и сме решили, че ще си купуваме нещо, първата спирка трябва да е тук:
http://www.audible.com

А иначе - тук(иска регистрация):
http://theaudiobookbay.com/

тук:
http://www.demonoid.me/files/

и в краен случай тук:
http://thepiratebay.org/

Ако нещото го няма на тези четири места, значи не съществува в аудио форма никъде из нета и няма смисъл да се търси напразно към момента. И аз понякога не намирам разни работи, така че спокойно :)

FG_Bulgaria каза...

Аз приветствам горещо Инфодар за пионерската роля, която изпълняват по навлизане на АР приложенията. На мен ми харесва тяхното приложение. От видеото в Youtube не става много ясно как се използва АР приложението на книгата. Затова може и да се получи известно неодоценяване на приложението. Но на сайта на Инфодар има много хубава видеодемонстрация, от която става ясна и ролята на "водещите карти"- т.е. така наречените тригер имиджис.
Е, може да се направи сигурно и още по-добър интерфейс с потребителя, но така, както е замислено с няколко външни картички за използване на приложението, също е много хубаво.
Пожелавам успех на Инфодар и с други книги с АР.

Unknown каза...

Именно, защото ролята им беше пионерска, представянето на живо в книжарницата трябваше да акцентира на това, че става въпрос за книга, което според мен на повечето хора изобщо не им стана ясно. Видеото което снимах показва точно това, което виждаха хората наоколо - деца, които играят на някаква игра размахвайки някакви картончета... Продукта може да е много хубав и на сайта да има хубаво видео, обаче като го представиш кьопаво на живо пред хората сам си пречиш...

FG_Bulgaria каза...

Съжалявам, че не съм присъствал на събитието. Аз предлагам услугата Аугментед Реалити в България. Щях да усетя атмосферата, и да видя това, което и вие казвате- къде нещата не са станали, и какво още искат хората.
На колко компютъра можеше да се експериментира книгата по време на събитието?
На хората все още не им става ясно- поне засега в началото, защото това е съвсем нов тип интерактивност, но щом вече са го видели, ще знаят повече, и ще се спряват по-добре в бъдеще, т.е. ще са по- "обучени". Аугментед Реалити технологията предстои да влезе в употреба и в търговски центрове, шоу-румове, за различни продукти и услуги. Също и в супермаркети, мебелни магазини и др.

Unknown каза...

За да съм точен, представянето на книгата се е случило в три книжарници. В книжарница "Сиела", където аз присъствах имаше само един компютър, на който можеше да се изпробва технологията. Но там мястото е доста ограничено...
А иначе и аз се надявам да видим повече приложения на AR. Мисля, че особено в образованието и туризма ще е много полезно.

Oh, Books! каза...

супер! много мерси за съдържателния отговор, почвам да ровя :)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...