вторник, 17 април 2012 г.

Реклама на "Прометей" ни показва перфектния робот

     Fox продължават да раздухват предстоящата премиера на филма на Ридли Скот „Прометей” (Prometheus) с още едно интересно видео. Този път са създали супер яка/леко зловеща реклама за „Дейвид”, последно поколение андроид от фикционалната Weyland Corporation. Рекламата ни запознава с Дейвид, изигран от Майкъл Фасбендър (по когото всички дами откачат), който е нещо като иконом и човек по поддръжката на кораба от филма.
     „Прометей”, който излиза по кината на 8 юни тази година, ще има някои общи елементи от историята на филмите за Пришълеца. Филмът проследява екипажа на космическия кораб Прометей, докато изучават високотехнологична извънземна цивилизация и същевременно търсят произхода на човечеството.
За да промотират филма, Fox изработват доста интересна viral marketing кампания. През февруари, присъстващите на TED видяха TEDTalk от бъдещето във формата на видео „заснето” през 2023г. Във видеото говорителят е Гай Пиърс, играещ ролята на CEO в Weyland Corporation от филма.
     Миналия месец първият пълен трейлър на Прометей беше показан по време на WonderCon и беше излъчен на живо във Facebook, Twitter и сайта на AMC Theater. Трейлърът събира над 3 милиона гледания през първите няколко дни от публикуването му. 

     Също така Fox публикуват и реклама на цяла страница в The Wall Street Journal. Студиото поддържа и сайта на ProjectPrometheus, който съдържа информация за измислената Weyland Corporation и своя собствена онлайн игра. Fox работят съвместно и с оператора Verizon, предлагайки интерактивна обиколка на кораба Прометей. Феновете могат да разгледат кораба на адрес verizon.com/mission. Социалното присъствие на филма включва и Facebook страница, както и официален Twitter и YouTube акаунти.
     Вие какво мислите за рекламата на „Дейвид”? Споделете в коментарите.


Източник: Mashable

Ако този материал ви е харесал, можете да го препоръчате на повече хора като натиснете бутончетата под статията, „Like”-нете или споделите с приятели. Можете и да се абонирате за Facebook страницата на блога „Омагьосано време”. Така няма да изпуснете нито една нова публикация и ще откривате нови интересни неща свързани с книгите.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...