четвъртък, 19 април 2012 г.

Какво ще прави Джеймс Камерън в космоса?

     Мистериозен планетарен проект подкрепен от важни личности, сред които Джеймс Камерън, изпълнителните директори от Google, Лари Пейдж и Ерик Шмид, ще бъде разкрит на 24 април на конференция обявяваща старта на компанията за космически изследвания "Планетарни ресурси" (Planetary Resources). Technology Review спекулират, че проектът, който обещава да "създаде нова индустрия и ново значение на израза природни ресурси", ще бъде нещо от рода на минен добив от астероиди. Самият проект е оглавяван от Питър Диамандис, който в TED talk от 2005г. говори за възможностите за минен добив от астероиди и космоса като цяло.
     На г-н Камерън не му стига, че се спусна до дъното на Марианската падина, явно му се ходи и в космоса. Което намирам за страхотно, всъщност. Като цяло съм супер доволен, че богатите и умни хора ще инвестират в такова начинание, което ще облагодетелства цялото човечество. И естествено ще направи тях самите в пъти по-богати. Хайде замислете се колко sci-fi филми започват именно по този начин.

Дами и господа... Ние живеем в бъдещето.

Източник: Gizmodo чрез TheVerge

Ако този материал ви е харесал, можете да го препоръчате на повече хора като натиснете бутончетата под статията, „Like”-нете или споделите с приятели. Можете и да се абонирате за Facebook страницата на блога „Омагьосано време”. Така няма да изпуснете нито една нова публикация и ще откривате нови интересни неща свързани с книгите.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...